2021-03-20 381 瀏覽
骨子裡🍴💛西環般咸道38號地下2B號舖.Bookmark左呢間日系cafe好嚟,有日去開附近於是就自己一個去左啦ʕ•ᴥ•ʔ cafe係半山行到我勁辛苦,但去到真係好似去左日本咁,好適合係度過一個休閒嘅下午♡´・ᴗ・`♡.Apple Honey Toast $45其實可以話係為着呢件蘋果吐司特登嚟!結果係絕對冇失望嘅。白吐司外脆內十分鬆軟,配埋蘋果同埋蜜糖食落好香甜。另外佢仲有加埋我最鍾意嘅肉桂粉♥︎加分!唯一美中不足嘅就係蘋果有點薄。.Strawberry Cheese Cake $50本身係諗住食千層蛋糕,不過當日menu冇。所以就是在期間限定嘅士多啤梨芝士蛋糕。蛋糕表面鋪咗層層好似花瓣咁嘅士多啤梨,睇落超級靚。士多啤梨唔酸,表面有有一層啫喱。下層分別仲有cream cheese, 士多啤梨cream同埋海綿蛋糕。整體來講蛋糕酸甜平衡,層次豐富。唯一嘅缺點係我覺以呢個價錢嚟講份量比較細☹︎.Apple Green Tea $40呢杯蘋果綠茶都幾有驚喜,因為佢係將蘋果渣汁而唔係就咁落兩片蘋果,所以感覺係飲得出蘋果溶,味道不錯。.總結而言:呢間Cafe環境同服務質素都好好,食物來講我覺得都不
骨子裡🍴💛
西環般咸道38號地下2B號舖
Apple Honey Toast $45
Strawberry Cheese Cake $50
Apple Green Tea $40
總結而言:呢間Cafe環境同服務質素都好好,食物來講我覺得都不錯。我睇其他食評話覺得食物係普通,但可能因為我本身好鍾意食蘋果,所以我覺得幾啱我口味!(●’◡’●)ノ重點係我閑日去完全冇人,適合鍾意自己一個cafe-hopping嘅人!