2024-12-06 43 瀏覽
老公對pizza好有要求,經常會去試不同pizza店作比較,其中Pizzeria Italia就係佢心目中高質穩定之選😍今次佢帶我去半山摩羅廟街分店,坐滿堂食客人之餘不斷有外賣order,人氣好高!餐廳主打薄餅,餐牌上有大量口味選擇,一定可以揀到鍾意既味道🤤🔸Antipasti Platter前菜選擇好多,呢個拼盤就可以一次過試到不同款式!煙三文魚包住酸豆及刁草鹹香濃郁,炸魷魚新鮮彈牙,bruschetta以蕃茄、橄欖油同香草簡單調味,鮮甜開胃🥰最驚喜既係香炸雞肉餅,一望以為係普通croquette,咬落去原來係滿滿雞肉,香口又飽肚!🔸Capricciosa薄餅有Regular同Large兩個尺寸選擇,我地揀左Regular兩個人share🍕店家批底新鮮手製,批底柔軟但批邊保持煙韌!表面塗滿自家製蕃茄醬,配料包括白菌、火腿、香腸及芝士等,最特別係放上朝鮮薊菜同雞蛋,微酸配合蛋黃香濃風味好特別,必試🏅🔸Tiramisu軟滑口感唔會太甜膩,每一口都散發濃郁咖啡香氣,而且份量夠大最適合分享!

🔸Antipasti Platter

🔸Capricciosa