餐廳: 稻香 (蔚景園)
資訊:

阿媽生日食飯,五大三細,諗住搵酒樓book枱叫半席,睇過沙田同石門幾間嘅菜式同價錢,最後決定食稻香。一星期前打咗電話book枱,去到酒樓佢地好似完全無我地book枱紀錄咁,不過半席依然可以叫就ok啦。個餐本身免加一免茶介,因為多咗兩個人,所以收兩位茶介好合理,但俾個茶包我地,叫我地自己煲水自己斟水自己沖茶,收兩個人加埋60蚊嘅茶介,我覺得好唔值囉。部長話龍蝦會送伊麵,我地係開心嘅,但傳菜阿姐上菜好衝下,捧住個湯上枱但又唔睇枱上擺咗d乜,倒瀉水一枱都係,差d搞到我家人一身濕,呢個感覺好差。食物係ok好味嘅,半席嘅份量比想像中多,我地仲另外叫多半隻燒鵝,仲有壽包,埋單千五有找我地都覺得抵食嘅。不過真係覺得佢地要員工培訓下囉。

不過真係覺得佢地要員工培訓下囉。

2024-10-26
慶祝紀念