2019-06-01
人氣馬來西亞餐廳,時隔半年依然熱度不減,究竟半年後嘅評分有冇高翻啲呢?回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑等候時間:15min價錢:120/pal【sorry都仲係我大食正常人均80-90左右】◆Summary◇馬來西亞菜,似茶餐廳設計要搭檯。肉骨茶無限任添,食物選擇多樣,味道普通得很穩定,半年後分數依然冇變🤦🏿♀️推介皇帝骨肉骨茶同辣死你嗎配仁噹牛肉。主要食人氣,整體性價比中等偏低。————————————————————————◆辣死你嗎配仁噹牛肉◇ HKD50😍性價比之選,份量夠大味道又唔錯‼️椰漿飯帶有淡淡的椰漿味,口感略黏帶奶香,搭配一旁的辣醬相當惹味又唔會太辣🌶牛肉煮得入味軟爛,連一向唔中意牛腩嘅我都食得津津有味。側邊仲有花生小魚乾蝦片等等配料,夠曬香口👅可惜辣醬唔夠多,蝦片又太腍。◆沙嗲串燒(豬牛雞共6串)◇HKD75🙂好普通。沙嗲醬味道偏甜花生味濃,份量俾得慷慨,可以食到粒粒花生🥜串燒肉質就普通,所幸燒得未算過火尚能保持肉汁◆拉茶☕️◇ HKD19🙂滑&甜。茶味唔濃,都係港式奶茶啱
回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
————————————————————————
◆辣死你嗎配仁噹牛肉◇ HKD50😍
◆沙嗲串燒(豬牛雞共6串)◇HKD75🙂
◆拉茶☕️◇ HKD19🙂
滑&甜。茶味唔濃,都係港式奶茶啱我多啲
💁🏻♀️食左兩次都係覺得皇帝骨肉骨茶最正,肉味最濃✅而咖央多士始終唔夠Rempah Noodle咁好味,醬少又偏甜,味道好單薄⛔️
💁🏻♀️雖然價錢唔貴份量又幾大,可以食得飽。但綜合考慮埋環境/排隊/味道,都令我覺得名過其實,性價比唔太高。