2009-10-24 54 瀏覽
睇一睇0的食評原來自已成半年無來,以前差不多個個星期都來食,不過夏天真係無辦法,汗流浹背又怕熱,見今日涼番少少就一行三人來泰好味決戰生蝦﹗唔洗多講一坐低除了啤酒外就係生蝦兩碟,一碟九隻又肥又飽滿,口感軟糯而豐膄肥美,配上辣汁同吃更覺惹味提鮮,仲要只係賣四十蚊碟真係邊到搵,人間之極品﹗再來酸辣無骨鳳爪,鳳爪大隻而肉質爽口,可惜唔太入味。本來叫魷魚沙律,唔知阿姐做咩又俾左個海鮮沙律俾我,既然整左就照食啦,海鮮有青口、蜆、魷魚、蝦等,海鮮均新鮮,但就汁未及魷魚沙律的辣,可以做得更好的﹗最後要多個泰式拼盤,有皮蛋、蝦餅及春卷。皮蛋口感外脆內軟,蛋心夠綿吃落滿口生香,正﹗春卷就工友十分熱愛,細細條易入口炸得香脆,送啤酒是佳品﹔蝦餅彈牙香口,吃得出的生打口感,這個拼盤很不錯﹗食四樣野兩好兩麻麻,下次改番食魷魚沙律唔要鳳爪就PERFECT了﹗

再來酸辣無骨鳳爪,鳳爪大隻而肉質爽口,可惜唔太入味。

生蝦刺身
肥美飽滿