2019-01-22
-飲中茶好耐都無見過點心車喇, 原來旺角呢間翠園仲保留用點心車, 等大家茶客可以行行、走走睇有無自已想食嘅嘢。 如果唔太想走嚟走去嘅, 都仲有點心紙比大家mark 底食咩咁。不過相對上, 我覺得紙上嘅點心款式唔算多。 目測@@ 起碼有一大半美食係點心車之中。 可能我太long long time ago 無自己起身搵食, 所以搵唔得多 ><流心奶黃包 (by 點的車)😋😍 :有車坐熱住, 係唔同啲嘅。 入面嘅奶黃堅係keep 到流心咁。蠔汁鮮竹卷 (by 點心車) :又係有車熱住, 蠔汁唔會傑撻撻 。鮮蝦腐皮卷 :腐皮好脆口,如果入面隻蝦🦐可以大隻啲就好喇。 蔥花炸兩腸粉😣:呢個就差啲啲, 炸兩漏哂氣。香滑棗蓉糕👍👍:唔錯唔錯, 一食落口, 就覺得好補身。 __________地址:旺角太子道西193號 MOKO 新世紀廣場6樓603號舖
鮮蝦腐皮卷 :腐皮好脆口,如果入面隻蝦🦐可以大隻啲就好喇。
蔥花炸兩腸粉😣:呢個就差啲啲, 炸兩漏哂氣。
香滑棗蓉糕👍👍:唔錯唔錯, 一食落口, 就覺得好補身。
__________