2019-07-31 490 瀏覽
今晚同朋友仔出旺角食半放題火鍋,地點好方便,係旺角新城,信和中心行前小小就係😎坐位舒適,重有電視睇半放題火鍋,先上雞煲/卜卜蜆煲,食完揀一款湯底,換一個煲再打邊爐,火鍋配料任食,飲品任飲。而海鮮拼盤及手切牛就各跟一碟我地揀左惡魔雞煲少辣,少辣都非常夠味,而且越煲越有味食完雞煲我地揀左蕃茄湯底,味道超濃郁,很清甜,剛好中和一下雞煲既油膩感!最抵讚係成個煲換唔係雞煲再加湯,少好多油手切牛頸脊,平時打邊爐散點一碟都唔平!半放題既好處就係咁,任食包食得飽之餘又可以有d靚野食下肉味濃郁,口感嫩滑海鮮拼盤,有六款海鮮,非常新鮮,對蝦腳一直不停爭扎隻蝦夠曬大隻,長過我手指,肉質結實彈牙鮑魚美肥厚身,咬落夠曬口感金蒜咸蛋蒸扇貝扇貝雖然唔係好大粒,但新鮮,蒜味夾著咸蛋香味,味道很夾,很惹味呢張紙既野都係可以任食,款式都唔少

坐位舒適,重有電視睇

我地揀左惡魔雞煲少辣,少辣都非常夠味,而且越煲越有味

肉味濃郁,口感嫩滑

海鮮拼盤,有六款海鮮,非常新鮮,對蝦腳一直不停爭扎

隻蝦夠曬大隻,長過我手指,肉質結實彈牙

鮑魚美肥厚身,咬落夠曬口感

金蒜咸蛋蒸扇貝

呢張紙既野都係可以任食,款式都唔少

2019-07-30