tea time特登去試下大熱既華嫂冰室,由天水圍西鐵站行去餐廳,大約要10至15分鐘。天氣好熱好曬,所以有少少辛苦。大約3點,已經有人排隊,好彩有座位可以坐住等叫number。差唔多到number既時候,會有侍應幫你落單。叫左招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包($21),香煎豬扒米粉($26),凍檸檬益加多($18),冰花奶茶($21)。芝士鹹牛肉蛋豬仔包必食,豬仔包烘到好脆,咬落去聽到chop chop聲。芝士係半溶狀態,啖啖芝士香。而鹹牛肉方面,份量多,香口,加埋蛋一齊食好夾,而且係熱辣辣,即叫即整,等左一陣就有得食。豬扒煎得夠香,煎完都唔會硬身,仍然有肉汁。可以加錢叫唔同既湯底,不過天氣熱,唔想飲熱湯底就冇試啦。個人認為,如果唔係口渴或者天氣熱,唔好叫飲品,叫多款食物試仲好,一杯飲品甘唔多等於一款小食。好後悔飲飲品。2杯飲品不過不失。因為坐出面係冇冷氣,只有風扇,加上個風扇岩岩好對正我,所以食野個陣,好辛苦,d頭髮吹黎吹去。要帶定橡筋紥頭髮。坐入面就有冷氣。

叫左招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包($21)香煎豬扒米粉($26)凍檸檬益加多($18)冰花奶茶($21)
招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包

香煎豬扒米粉

2018-06-29
15 分鐘 (堂食)
招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包
香煎豬扒米粉