2013-11-26
今晚要入淘大同朋友食dinner,順便拿手信,因為朋友剛在日本旅行回來,嘻嘻….18:30朋友話在這兒食,感覺這兒比一站式快餐店優質些少!是自己在櫃面落完order,比個number牌,之後坐回位等,然後就有侍應送上來!而要斟水要牙簽那些都是自助形式,自己去自助檯位置自行拿取的!朋友叫了一set咖哩吉列豬排飯>>我見豬排厚度都唔差,不是薄薄的!而朋友話咖哩汁好味,因為偏點辣香的,不是日本式的甜咖哩!我order了一set肉醬雞排石窩飯>>好夠熱呀!把材料與飯拌勻先,飯與肉醬拌勻好味,肉醬又開胃,而雞排煎得香口,份量對我來說都很夠喔!不知是否石窩關係,繼續食落下都好夠熱,要吹一吹先入得口,完全適合愛吃熱呼呼食物的我呀!而每個set dinner都有麵豉湯,同一件粟子紅豆糯米磁>>又幾好食,唔太甜的!朋友就叫多了一杯熱柚子茶>>我見杯底都幾多柚子皮,她說ok啦,唔會過甜!
朋友叫了一set咖哩吉列豬排飯>>我見豬排厚度都唔差,不是薄薄的!而朋友話咖哩汁好味,因為偏點辣香的,不是日本式的甜咖哩! 我order了一set肉醬雞排石窩飯>>好夠熱呀!把材料與飯拌勻先,飯與肉醬拌勻好味,肉醬又開胃,而雞排煎得香口,份量對我來說都很夠喔!不知是否石窩關係,繼續食落下都好夠熱,要吹一吹先入得口,完全適合愛吃熱呼呼食物的我呀!
題外話/補充資料:
約HK$50-60/ set,一個set有湯、飯、甜品都尚算豐富呢!但服務主要係自助形式,如要對服務有要求的話,這裡肯定不是選擇!不過一到晚飯高峰時間就開始人多,要等位啦!