2021-09-13
之從睇完YouTuber 亞 Data介紹過呢間餐廳,就成日心絲絲想試吓。卒之的起心肝去食,係去之前1日通過openrice訂位。呢間餐廳好近觀塘地鈇站,地理位置超方便。可惜餐廳身處工業中心1樓內,要食環境既人就可以唔洗考慮。我同我屋企人因唔太介意用餐環境。入到去餐廳係無乜特別裝修,勝在静靜地同乾淨光猛,正正常。我地今次主攻既半自助晚餐由6点半開始食到9点。頭盤/前菜同甜品全部可以係自助區攞,任食既。當然貨色係平常大路野,例如炸燒賣,白云鳳爪,云耳,茄子,中華沙律之類既凉伴。唔算太特別。任食甜品雖然只有4款左右,反而每款既味道都唔錯。鐘意食甜品既應該会几開心。主菜選擇由$118至$400內都有,我先生同我媽媽分別叫左雞扒意粉同青口意粉。份量好大碟,味道亦不錯,对得住個價$。而我点左半份既燒豬排骨最有驚喜,似乎個醬汁係秘制,好惹味。最後因為我地通過openrice個網站提前1日訂位,咁会免左加一服務費。同埋仲会送多個甜品火炎雪山比我地晚餐做個完美既總结。順帶一提老闆娘好nice同親切,招乎亦週到。希望繼續多D人支持呢類型既家庭式經營既餐廳/小店。
卒之的起心肝去食,係去之前1日通過openrice訂位。
而我点左半份既燒豬排骨最有驚喜,似乎個醬汁係秘制,好惹味。