2021-07-31
夜晚同朋友嚟到荃灣,想食燒肉簡咗呢間位於如心廣場嘅神石燒。餐廳門口設有自助售賣機,先選擇好食咩,點餐再入座之後會有店員送上你嘅食物,半自助式提供飯、湯同沙律無限添加👍🏼日本珍飯可以加和風紫菜,湯有麵豉湯同泡菜牛肉湯🍲,牛肉湯味道好濃,有泡菜嘅味道唔太辣,飲咗好多碗😋沙律都有2款🥗,一款係薯仔沙律,另一款自己添加醬汁,有多款醬汁可以選擇。我哋選擇咗日本A5佐賀和牛二人前($525),座位上面都會有鹽、黑椒同醬汁供扒類調味,可以自行調較,店員好細心同我哋講可以換石板,正常二人餐要換2次👍🏼套餐份量豐富,非常抵食😋店員上菜嘅時候話除咗蜆同帶子,其他都要燒,首先試下一上就可以先食嘅清酒煮蜆,蜆肉新鮮冇沙,淡淡清酒味。帶子本身已經幫你燒好咗,如果凍咗都可以放上去燒下,厚厚嘅肉身,鮮甜彈牙😍A5佐賀和牛油花好靚,有專屬醬汁,燒一下就食得,入口即溶😋 羊架都算大隻,安全冇羶味,咬落都好淋,鮮嫩多汁🐏 美國極黑毛豬肉質細膩,香口柔嫩,肉汁豐富🐗 美國極級黑安格斯牛隔肌厚切一大舊,肉味比較重,食落好淋唔會有太多筋,加少少岩鹽令到肉味更加出🥩