2021-12-05
星期六 / 日 • 公眾假期都咁抵🤩要回本應該唔難😎𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐁𝐨𝐱斜對面既日本餐廳🇯🇵🍽樓底夠高,環境幾舒服😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪週末午市半自助放題 (每位 - $268/成人👩🏻👨🏻 • $148/小童👧🏻👦🏻 • $188/長者👵🏻👴🏻)🔸只限週末 & 公眾假期 • 12:00 - 14:00供應🔸⏰用餐時間𝟗𝟎分鐘包左💁🏻♀️主食🍚🍜 𝟏客 (任食💕) 刺身🐟 • 小食🧆 • 串燒🍢 • 壽司🍣 • 沙律🥗(任飲💕) 無酒精野飲🍹另外,仲送磯煮鮑魚 (𝟏人送𝟏隻)🤩.▪主食▪️▫️ 三色丼🚥三色有拖羅蓉 • 海膽 • 三文魚籽.▫️ 帆立貝海膽丼🤍🧡帆立貝🤍大大粒,有𝟒粒。.兩碗都係有大大舊海膽🧡🍚飯唔會太多,食埋任食部份就岩岩好🤰🏻▪任食部份▪大大話話加埋都有成𝟑𝟎款野食😍▫️刺身 :🔸第𝟏 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝🔸會連埋送既磯煮鮑魚一齊上👏🏻我地每樣叫住幾片食住先,分別有三文魚 • 油甘魚 • 鯛魚 • 八爪魚🐙 • 帶頭甜蝦🦐款款都好新鮮🌊又厚切🤌🏻,送既鮑魚好彈牙🤓𝟏盤唔夠食,之後再黎🔸第𝟐 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝🔸👍🏻讚讚第𝟐 𝐑
要回本應該唔難😎
𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐁𝐨𝐱斜對面既日本餐廳🇯🇵🍽
樓底夠高,環境幾舒服😌
⏰用餐時間𝟗𝟎分鐘
▪主食▪️
▫️[A] 三色丼🚥
三色有拖羅蓉 • 海膽 • 三文魚籽
▫️ 帆立貝海膽丼🤍🧡
帆立貝🤍大大粒,有𝟒粒。
兩碗都係有大大舊海膽🧡
🍚飯唔會太多,食埋任食部份就岩岩好🤰🏻
▪任食部份▪
大大話話加埋都有成𝟑𝟎款野食😍
▫️刺身 :
🔸第𝟏 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝🔸會連埋送既磯煮鮑魚一齊上👏🏻
我地每樣叫住幾片食住先,
款款都好新鮮🌊又厚切🤌🏻,送既鮑魚好彈牙🤓
𝟏盤唔夠食,之後再黎🔸第𝟐 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝🔸
👍🏻讚讚第𝟐 𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝唔會唔同質素, 同樣水準。
推介💕 油甘魚🐟 • 帶頭甜蝦🦐
▫️小食 🧆 (炸物🔥 • 蒸蛋 🥚• 麵豉湯🥣 • 烏冬🍜……)
食左吉列炸蠔🦪 • 芝麻雞翼🐔 • 芝士年糕🧀 • 麵豉湯🥣 • 日式蒸蛋🥚 • 明太子🧡玉子 • 三文魚鰭🐟 • 枝豆💚
推介💕 吉列炸蠔🦪 • 芝士年糕🧀(中間半溶芝士) • 日式蒸蛋🥚(超滑) •
明太子🧡玉子(雖然明太子只有面頭一點,但係玉子甜甜地,用火槍炙燒過,好香)
▫️串燒🍢
厚燒牛舌🐃(超厚,又唔韌) • 免治雞肉棒🐓(好夾搽左既醬汁) • 冬菇🍄(最驚喜,唔會燒到乾爭爭,冇皺晒皮,食落仲有菇汁,簡單用少少鹽🧂吊味)
▫️沙律🥗
有𝟐款,𝟐款都唔同醬,底既菜夠脆口🥬
刺身沙律配日式沙律汁,雖然刺身係角切🔪,但份量同款超多🤪
胡麻醬🤎配豆腐沙律🤍
▫️壽司🍣
因為已經食左𝟐客丼飯🍚,我地就冇再叫壽司🤣
不過見有幾款壽司🍣係刺身選擇入面冇既,
帆立貝 • 劍魚 • 北寄貝 • 赤蝦 • 蟹子🦀 • 蟹棒
▪任飲部份▪️
除左有汽水🥤 (𝐙𝐞𝐫𝐨 • 忌廉 • 雪碧) • 橙汁可以揀
仲有𝟐款係乳酸特飲 (白桃🍑 • 巨峰提子🍇)
推介💕 白桃味乳酸特飲🍑
🔺 以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺半自助部份,係剔紙落單📝,你寫要幾多,真係會黎足幾多。
🔺半自助餐⚠️只限⚠️週末 & 公眾假期供應,可以預先打電話𝐁𝐨𝐨𝐤枱📲