2022-06-18
小妹襯全年票未到期,呢排係咁去迪迪尼🤣 入親迪士尼樂園點都要食吓野😆小妹之前網上見到已經覺得好吸引,今次就順便試下半自助餐😍 每人1款自選茶外,仲可以去擇沙律、甜品、小食(蝦多士、素肉丸、雞翼任食等),非常豐富🥰冒險家半自助餐🥗前菜/熟食🔸自助區分3張長檯,以為好多嘢食,原來左右2張長檯係一樣嘅沙律🥗熟食…每張檯左右2邊都係一樣款式🤣好處係疫情下可以分散人流,壞處係款式唔多,讓客人有錯角🥴🥴🥴🐮香煎牛扒伴孜然燒薯配蘑菇汁 牛扒味道及口感都勁似鑊仔牛柳🤤蘑菇燒汁亦與牛扒配合,口感不錯🤔 燒薯亦好有咬口,唯配菜上令客人感覺似用急凍蔬菜包,凍冰冰😐但最加分係加入迪士尼元素💕 有塊印有迷你莊園猴子🐒餅乾仔,打卡一流👍🏻🦐🍚香煎大蝦伴印尼式炒飯配香茅忌廉汁同樣醬汁唔錯,相對呢個飯小妹更喜歡食😋食落有種印尼風味嘅酸辣,辣辣哋幾嘢味😚✨順便一提自助部分有頭盤、沙律、飲品和甜品🍮🥗沙律:有幾款唔同風味,俄羅斯雞肉沙律、埃及羽衣甘藍蘋果沙律、爽脆中式涼伴雲耳~小妹鍾意食涼伴雲耳,雖然調味較重,但小妹覺得好味👍🏻🍤小食:有泰式炸蝦丸(包係外圍麵包粒炸得又硬又厚,不錯)而蕃茄雞胸、蘑菇汁素肉丸🍡等…🍮甜品:
冒險家半自助餐
🥗前菜/熟食🔸
🐮香煎牛扒伴孜然燒薯配蘑菇汁
🦐🍚香煎大蝦伴印尼式炒飯配香茅忌廉汁
✨順便一提自助部分有頭盤、沙律、飲品和甜品🍮
🍮甜品:頗甜😅小妹較推薦係芒果乳酪配開心果蛋糕+芝士燕麥甜品,朱古力味相對非常普通,無特別🥴 另外仲有自助水果,無特別意外驚喜😪
飲品:較特別係芒果乳酪,味道似平時食得到既芒果布甸味🤩 蘋果汁、橙汁、熱時令水果茶和港式奶茶相對穩陣一點🤫
但因為食完甜品同飲完飲品後,最後點都要飲返D水💦
用餐時間為入座起計75分鐘,另收加一服務費~但當日職員冇吹我地交枱,可以慢慢食~入場前記得帶手帶喔🤚🏻唔係唔可以去自助區拎野食喔🤫