2021-02-10
今日同屋企人嚟咗呢間位於尖沙咀海港城嘅BLT Steak🥩由於冇book到位,所以決定排walk-in。店員一開始話要我哋坐室外,雖然有靚景睇🚢,但奈何今日有啲大風就要求坐室內。佢好快安排到枱比我哋,服務都抵讚👍🏻而家恒生同匯豐信用卡嗌主餐牌嘢食有九折,我哋諗咗一輪最後都決定叫半自助餐。自助餐食物相當唔錯👏🏻👏🏻👏🏻沙律都有六七款,仲會定時refill野食,味道同賣相都拍得住唔少酒店嘅buffet。😋甜品方面選擇就比較少,只有三款比較細嘅pastry同生果。🍩我哋叫咗半自助餐加main course,$258+10%。揀咗Honger Steak 3成熟同Roasted Chicken。Steak嘅外面有燒燶味,裏面略嫌熟咗啲,可能因為佢係iron pan上,但都淋。上面仲插着一支雪條棍寫住medium rare,就算兩個叫同一道菜唔同熟度,都唔會撈亂。醬汁有得揀bbq sauce,田園醬汁,紅酒醬。Chicken就味道酸酸哋,都幾入味🍗有一隻雞髀同埋雞胸,雞胸稍為鞋咗少少。不過整體上份量都夠,不錯不錯👍🏻👍🏻