餐廳: La Serre
資訊:

出面有幾大既戶外空間,出面掛左幾多燈💡幾有情調,亦安排左現場表演🎤🎵,一路吹住海風🌬️,一路聽住歌聲🎵食飯🍴幾舒服😌 如果覺得熱都可以坐入面,暗暗地都幾好feel😜 野食方面有驚喜🤩 有嘗試做fusion菜,估唔到都幾好食😋 而且價格親民,值得黎試下😎(5 😍 係滿分,🤩係半分)日本豬軟骨墨西哥薄餅 🐷🍖🇲🇽🫓 - $168 (好味指數:😍😍😍😍🤩)啲豬軟骨🐷🍖係由秘製醬汁慢火精煮而成,肥瘦適中,煮到軟腍嫩滑,味道香甜惹味又入味,入口即溶又有幾豐富膠質,唔會覺得油膩,而且大大舊咁,啖啖肉真係幾正🤤 配埋香口煙韌既墨西哥薄餅🫓層次幾豐富😋 旁邊仲有酸酸甜甜又多汁既番茄仔🍅,同埋酸酸地又開胃清爽既沙律菜🥗,可以解膩~香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵 🌶️🍾🦪🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍😍🤩)首先要讚既係蜆🦪既份量好多,圍滿成隻蝶🤩 啲蜆🦪肥美飽滿,乾淨無沙,味道鮮甜juicy~ 配埋少少香口既辣椒🌶️、有鹹香既蒜蓉🧄同香甜既洋蔥🧅去煮,香辣惹味,有埋白酒🍾可以吊出香味同癖腥,而且下面既意粉🍝煮到煙煙韌韌,亦都索晒啲汁既精華幾好食🤤西班牙小辣椒 🇪🇸🫑 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)原本以

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
日本豬軟骨墨西哥薄餅

香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵

西班牙小辣椒

西班牙小辣椒 🇪🇸🫑 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
原本以為辣椒🌶️係紅色,無諗過有啲似青椒🫑咁係綠色既,係西班牙北部🇪🇸夏天盛產既小辣椒🫑,整得幾香口,一啲都唔辣🌶️,有幾香濃既煙燻味,味道甘甜,裡面亦有幾多爽口既紫,用黎送酒🍺幾好😌

是日水果茶 🍑🍵 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
個水果茶🍑🍵酸酸甜甜咁幾開胃清爽,有馥郁既熱情果同桃🍑既香味,仲有清新既綠茶🍵香味,下面仲有啲鮮果蓉,感覺幾好飲😜

伯爵茶 ☕️ - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
個伯爵茶☕️就同平時飲既差唔多,有清香濃郁既柑橘🍊香味,入口圓潤平順

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩