餐廳: 壽記海鮮酒家
資訊:

2007-08-21 42 瀏覽
上星期六同朋友一行八大兩细入咗南丫島住一晚,本來晚餐想試Deli Lamma,但係驚有大有细食西餐唔太方便,行過壽記見到有套餐,價錢又唔貴,所以試吓。套餐價錢$980,寫住足十位用,菜式如下:菜膽雞一隻(隻雞無嘜雞味)豉椒炒蜆(一般)蒜蓉扇貝(唔錯,蒜蓉唔會多到蓋過扇貝鮮味)清蒸魚一條(唔知嘜嘢魚,但係蒸得唔錯,好新鲜)煎蠔餅(啲蠔仔幾大隻,無沙,洗得幾乾淨)蠔油芥蘭(啲蠔油落得太多,但係啲菜好碧綠)椒鹽賴尿蝦(收呢個價錢預咗啲蝦會好细隻,賴尿蝦细隻就無肉食,所以食剩哂)揚州炒飯(一般)生果上菜都算快,只係個炒蜆要催咗兩次至嚟。另外我地叫咗個節瓜排骨同埋2枝啤酒,啲節瓜唔諗,麻麻地!今次每人消費约$141,有海鲜,有魚有肉,呢個價錢都算係咁啦!

套餐價錢$980,寫住足十位用,菜式如下:
菜膽雞一隻(隻雞無嘜雞味)
豉椒炒蜆(一般)
蒜蓉扇貝(唔錯,蒜蓉唔會多到蓋過扇貝鮮味)
清蒸魚一條(唔知嘜嘢魚,但係蒸得唔錯,好新鲜)
煎蠔餅(啲蠔仔幾大隻,無沙,洗得幾乾淨)
蠔油芥蘭(啲蠔油落得太多,但係啲菜好碧綠)
揚州炒飯(一般)
生果