今日約左讀書時的好朋友,因為由細識到大,食咩都唔介意,所以我地又去左朗豪坊熟食市場食啦,熟食市場終於裝潢完,換左新枱櫈、照明、冷氣,令到成個街市都比以前舒服更多。有幾間都係我平時的最愛,諗左好耐,最後決定左食南亞冰室的洋蔥雞扒飯配熱奶茶,由細食到大,呢家都只係加到33蚊,其實都真係算係咁。叫左食物之後就要等叫號碼拎食物,等左大約五分鐘就有了,不過見到佢的洋蔥汁超橙同"杰"身(印象中以前唔係咁,不過近幾年叫炒粉麵多,唔太記得),但係食落去個味係ok㗎喎,同一般洋蔥汁分別不太大,不過個人而言,略嫌洋蔥少左啲,同埋洋蔥味都係唔太夠,但味道係ok的。雞扒比起以前好似細左,每塊有約半隻手掌大,有兩塊的所以都唔錯,呢家有附埋刀仔方便客人切。奶茶方面都係正常奶茶,雖然未稱得上好滑,但都無失準,不過不失,都係我最愛的飲品之選。