2024-08-08
又嚟泰國嘢喇🇹🇭,我真係好鍾意食泰國嘢😂今次嚟到Bamboo Thai,話晒係新開,裝修幾靚仲好大間,我哋一家四口坐到張圓枱好舒服,入正題:🐮泰式火車頭和牛炒飯個飯稍微咸咗少少,但和牛粒比例上算多,而且好嫩,真係整到入面啱啱好粉紅色又keep到肉汁,所以呢個下次我都會再叫。🦐泰式大蝦炒金邊粉有3大隻蝦好彈牙👍🏼味道唔錯不過份量唔多,但係就好啱小朋友食😜🦀大蝦米紙卷圖片真係只供參考,真身嚟到隻蝦係得半隻(一開二中間片開嗰隻),圖片係脹卜卜成隻蝦咁㗎嘛…本身得米粉同啲菜舊嘢都淡口,連隻蝦都係得一半仲要咁薄,成舊米紙卷真係無乜味,要靠個汁…🍗沙嗲雞串燒呢個好食,小朋友都鍾意,雞肉keep到好嫩唔鞋,我就鍾意個汁,拎埋嚟撈飯😂🥥椰林飄香 🥭熱帶風情🍹叫咗2杯smoothie,椰林飄香係淡淡椰子味唔會好甜,係清甜嗰種,配濃味嘢一流👍🏼熱帶風情即係芒果沙冰,都係唔會好甜又夠芒果味,2杯飲品都讚👍🏼
🐮泰式火車頭和牛炒飯
🦐泰式大蝦炒金邊粉