2021-03-23 513 瀏覽
上星期約咗兩個friend一齊去鴨脷洲行吓街食吓嘢, 淨係幫襯💛店嘅我哋揀咗呢間Bowls Cafe🥰 估唔到鴨脷洲呢個咁有傳統鄉村/水上人風味嘅地方都有一間咁靚嘅西餐廳! 呢度嘅餐牌選擇非常多, 價錢可接受, 食物份量仲好大份! Staff嘅服務同禮貌都非常好咖😚 我哋三個人, 揀咗一豬一牛一羊嘅菜式😝 以下食物都係加$28轉成套餐, 有餐湯、餐包同餐飲🥤 跟餐嘅番茄磨菇湯塲口好飲!🐷德國脆皮咸豬手 ($178)咸豬手必叫! Waiter非常細心, 落單嘅時候會問需唔需要碎上, 碎咗就唔洗自己砌得咁辛苦喇! 豬手嘅皮超級脆! 肉嘅份量都好多, 連脂肪位我都食晒, 因為特別煙un, 有啲sticky嘅, 好好味😋 可能係我食過最正嘅豬手啊!🐮炭燒美國安格斯肉眼扒 ($218)肉眼扒我哋叫咗五成熟☺️ 炭燒嘅真係特別香咖~ 肉眼扒超級好食, 夠晒軟腍又一啲筋都冇😛 份量都好大! 仲可以揀燒汁或黑椒汁、薯菜或意粉或白飯咖~🐏香草燒紐西蘭羊架 ($218)羊架有三件, 啱啱好我哋一人一件! Waitern建議三至五成熟, 我哋都係揀咗五成熟, 都夠腍! 而且超級香, 不過羊架一人得一件就冇咁飽

🐷德國脆皮咸豬手 ($178)

🐮炭燒美國安格斯肉眼扒 ($218)

🐏香草燒紐西蘭羊架 ($218)
羊架有三件, 啱啱好我哋一人一件! Waitern建議三至五成熟, 我哋都係揀咗五成熟, 都夠腍! 而且超級香, 不過羊架一人得一件就冇咁飽喇~
  • 香草燒紐西蘭羊架
  • 德國脆皮咸豬手