2024-05-02 39 瀏覽
今日同朋友去完銅鑼灣嘅生日派對過嚟幫襯呢間外賣,上次都幫襯過呢間,所以覺得唔錯依次再黎。呢次叫咗芒果斑斕飯,冰鎮花雕豬手,冰鎮花雕糖心蛋,滷水牛腱、滷水豬手同埋海南雞,呢間嘅芒果斑斕飯第一次食,芒果完全唔酸好甜無根熟度啱啱好,斑斕飯軟硬適中味道啱啱好,至於花雕冰鎮豬手,好有花雕味,入口彈牙,另外個花雕糖心蛋蛋裏面全部都係花雕酒嘅味道,一啖咬落去花雕酒爆曬出嚟,加埋蛋黃嘅味道實在難以形容,呢種感覺從未體驗過。滷水牛腱同埋豬手好入味,口感都唔錯。依間嘢最好食就係海南雞,肉質口感都唔錯,入口唔肥膩,十分健康,再加上佢個醬料簡直天衣無縫,同埋份量夠多大件又抵食。大推。#南洋家

#南洋家
2024-04-30
15 分鐘 (堂食)
  • 班蘭蛋糕
  • 黑面神炒麵