2024-06-12
「燒肉like 」作為一間嚟自日本東京嘅一人燒肉專門店應該好多人都試過,主打「美味、快捷、超值」,簡直係一人恩物,一個人都可以食到平價高質嘅日式燒肉,而且餐廳仲採用先進除煙技術,難得食燒肉唔會有油煙,今次食嘅時候見到佢哋有新搞作,由即日起至7月2日喺全線分店推出期間限定「墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐同「墨魚配喇沙醬」單品。日式燒肉竟然可以配喇沙!一於試吓佢!墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐$88(150g)-配白飯、和風湯及泡菜或迷你沙律墨魚片以「燒肉 LIKE」秘製醬料醃製,灑上紫菜碎,以4度火加熱2至3分鐘,品嚐墨魚極致鮮甜味道!配上星馬國民調味料— 喇沙醬,濃郁醇厚嘅咖哩同椰奶煮成,帶淡淡甜味,辛香甜集於一身,多重香料令海鮮鮮味更突出,秒速喚醒食慾!套餐更配搭我最鍾意嘅牛五花同牛板腱,牛五花軟嫩多汁,牛板腱結實香濃,蘸上惹味喇沙醬享用別具風味!牛小排 & 牛板腱 & 日本產和牛肩胛肉套餐 $198 (150g)-配白飯、和風湯及泡菜或迷你沙律日本產和牛肩胛肉雪花紋超級靚、脂肪比例好高,牛肉味道香濃,口感軟嫩多汁,份量多唔少,輕輕加少少海鹽,品嚐和牛原始嘅味道就非常足夠。牛
墨魚&牛五花&牛板腱配喇沙醬」套餐$88(150g)
-配白飯、和風湯及泡菜或迷你沙律
-配白飯、和風湯及泡菜或迷你沙律
日本產和牛肩胛肉雪花紋超級靚、脂肪比例好高,牛肉味道香濃,口感軟嫩多汁,份量多唔少,輕輕加少少海鹽,品嚐和牛原始嘅味道就非常足夠。牛小排賣相都非常吸引,紋路好靚,入口同樣juicy,口感結實。一個人都食到咁高質嘅燒肉 大滿足😋