COMO位於荃灣南豐紗廠附近的一間酒吧西餐廳,荃灣黎講價位不算平,但食物質素不錯,定期會轉換menu。🌇裝修:文青咖啡店紗廠入面有唔少,依間特別d咁走型格路線!黑白灰色調,門口開揚,樓底高,部分係sofa位,部分係高臺位,亦有bar臺!🫶烤西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒 $218🥩伊比利亞黑毛豬好正,烤到好香好濃郁,有介乎牛排同豬頸肉之間嘅脂香🥩伊比利亞黑毛豬最值錢是因為🐷多吃橡果,令豬肉帶獨特榛子芳香;豬肉呈現大理石紋般的油花,脂肪滲透肉內,味清不燥。佢嘅脂肪主要是不飽和脂肪酸,營養價值同橄欖油相似,所以有「懂走路的橄欖樹」的暱稱😂🥩另配少量蔬菜和creamy薯蓉🫶🥩餐亦配湯同飲品!🫶泰式青咖喱雞扁意粉 $108🥩青咖喱同意粉依個fusion幾夾,唔辣,香椰香🥩意粉嘅軟硬都適中,但略嫌份量偏細🫶素菜墨西哥波菜餡餅 $108🥩餡餅入面當然有cheese,但唔會覺得漏!🥩配牛油果、番茄同sour cream醬🎆整體:食物質素高,會回味想再食,可惜以荃灣區嚟講比較貴,同份量再多d就好.......------------------------------👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️📸打卡⭐️⭐️⭐️🌃環境⭐️⭐️⭐️⭐️

🫶烤西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒 $218
🥩另配少量蔬菜和creamy薯蓉🫶
🥩餐亦配湯同飲品!

🫶泰式青咖喱雞扁意粉 $108
🥩青咖喱同意粉依個fusion幾夾,唔辣,香椰香
🥩意粉嘅軟硬都適中,但略嫌份量偏細

🫶素菜墨西哥波菜餡餅 $108
🥩餡餅入面當然有cheese,但唔會覺得漏!
🥩配牛油果、番茄同sour cream醬

👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️
📸打卡⭐️⭐️⭐️