📍Labels Cafe + Bar (荃灣)荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓305-306號舖-----在朋友仔嘅推介下週末黎到南豐紗廠行一行散散心 第一次踏足南豐紗廠 感覺比想像中更好 同中環嘅PMQ style好似 但整體黎講 人流比PMQ更旺 路面亦更寬闊易行 行到肚餓之際 我哋就揀咗呢間以黑白色為主調 裝修型格中帶點浪漫嘅Cafe黎做午餐嘅落腳點😋-🌟大蝦墨汁意粉配香茅牛奶泡沫($88)墨汁份量剛剛好沾滿每一條意粉 大蝦鮮味得黎亦爽口 加埋香茅牛奶泡沫🥛作點綴好味之餘 亦好適合打卡🤳-🌟帶子 魷魚 蝦 黃薑意大利飯($88) 新鮮彈牙嘅海鮮配搭幼嫩嘅切粒翠玉瓜 食落芝味比黃薑味出 非常creamy 飯粒軟腍但具口感 烹調時間控制得唔錯☺️-🌟是日餐湯配意式吐司🍞 ($38)是日餐湯係南瓜湯 飲落好似將南瓜直接打成蓉咁濃稠 另外落咗少少橄欖油健康又滑溜😋-🌟Roasted hazelnut latte (凍$44)可以免費轉豆奶 轉左豆奶之後 雖然冇牛奶咁幼滑 但係就多咗一種豆香味 加埋佢突出嘅榛子味同啡味 整體飲落 味道層次非常豐富☕🌟Cotton Candy coffee($5

📍Labels Cafe + Bar (荃灣)
荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓305-306號舖
-----

🌟Cotton Candy coffee($58)打卡必叫之選熱咖啡嘅熱氣上升嘅時候會將棉花糖融入咖啡當中 非常特別 咖啡底可以自由選擇如果驚甜嘅話 就可以揀本身冇咁甜嘅咖啡 例如cappuccino 而好似B仔呢D嗜甜嘅人就可以叫啲本身就帶甜嘅咖啡例如我就揀左salted caramel coffee 飲落非常香甜☕

香梨tart($58)tart底極度香脆 梨亦鮮甜多汁 加埋甜到啱啱好嘅吉士 整體無論貌相定係味道都令我非常滿意 另外梨🍐tart仲附有mint vanilla sauce 加完落個tart度成個味道都會唔同 幾清新幾有趣(不過個人都係鍾意唔加sauce咁食原味)

👶🏻B仔整體評價:8.1/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻