2016-02-26 585 瀏覽
最近因為公事經常要到南區,所以星期五亦自然南區搵食,本來想帶大少到上次Fusion韓式Cafe,點知大少話不如食西餐,因為過幾日已經約朋友食韓菜~我當然無問題,但係既然大少開頭,我絕對唔會思考食咩,佢就即上OR搵食,俾佢搵到間半印度式半西式餐廳~~價錢以南區嚟講,絕對合理,兩人大約都只係百五至二百蚊~~菠菜湯、香烤麵包 - 香烤麵包好鬆軟,好好味,另外菠菜湯雖然唔太大菠菜味道,不過都好好飲~蒜蓉香辣烤蠔 - 好得,雖然我唔食蒜頭,不過,都忍唔住食少少,有蒜頭、無蒜頭,味道分別真係好大~~蠔夠肥美、又夠熱,因為今晚開始凍嘛,又唔會因為烤太耐而縮水~~龍蝦蕃茄意大利飯 - 勝在夠汁多,蕃茄香,龍蝦爽口彈牙,份量亦夠多,如果兩位女士去,其實可以Share食~煙三文魚薄餅 - 主要略嫌皮厚少少,如果有餐湯個香烤麵包咁上下厚薄會好味好多,薄餅上面除有煙三文魚之外,重有紫洋蔥、蕃茄,味道足夠,而且非常飽肚
價錢以南區嚟講,絕對合理,兩人大約都只係百五至二百蚊~~
菠菜湯、香烤麵包
蒜蓉香辣烤蠔