2023-12-19 111 瀏覽
今次來到“KAAZI”,一家門面唔算起眼但食物出奇地好嘅南非餐廳。食物方面,真係有幾款令我驚喜喎。首先,頭盤嘅Braai Prawns,虎蝦燒得出面微微焦香,入口後啲蝦肉又彈牙又飽滿,輕輕嘅蒜蓉同芫荽味,伴隨淡淡嘅蕃茄蓉,簡直係完美開場。再來嘅Green Salad,火箭菜同石榴搭配得剛剛好,清新得嚟又唔太單調。重頭戲肯定係Sea Bass,皮煎到脆卜卜,肉質鮮嫩得滑,略帶檸檬香,香港話講叫做正啦!老闆仲有得力推介,順帶提提你哋,個度嘅串燒都一絕,特別係佢哋嘅配料同調味,完全可以話係匠心獨運。最後,個漢堡仔,應該係最家常但又超過預期嘅揀選,啲西式麵包搭上肉質,再配合店家自製嘅南非醬,香!總之,如果想嘗鮮,又唔想太遠離大家嘅口味,嚟呢度準冇錯!🍤🍔🌿