2021-03-25
全部小菜都喺($38~48) +1 左右,主要講我食左邊款比較覺得推薦先🤫.茄子揚煮($48)冰凍的茄子唔會太淋身食落清爽,鍾意食茄子嘅人啱曬🍆博多海帶蒟蒻條($38)將海帶整成的蒟蒻條的形態,感覺幾有趣🤭南瓜紅豆煮($38)南瓜吸收左紅豆嘅甜再加上南瓜嘅口感,食落幾出人意表😌.和牛肉牛蒡($68)可能你會覺得黑色一碟賣相一般,但我最鍾意食嘅喺佢🤤煮到淋曬嘅和牛肉,脂肪唔會太多太油,牛味又夠~真喺值得一讚😆.博多地雞手羽先一夜幹($68)同我去博多嘅時候食嘅雞翼好相似,外面感覺喺燒到脆身嘅雞皮再鎖住入面嘅肉汁,喺有博多嘅風味😎.日本北海道甜蕃薯($96)細細嘅燒甜蕃薯點少少鹽,甜得嚟唔會太膩,剛好中和左😌.博多風雞頸肉拌蛋黃柚子醋($176)個人相當欣賞佢嘅口感,雞皮微微脆身好似炸雞皮咁,雞肉嫰滑,中間仲有層軟骨隔住,食落口感豐富~再加埋佢蛋黃柚子醋帶點酸酸的味道,夠果胃👍🏻.芝士燒飯團($76)&滑金菇燒飯團($76)個人覺得滑金菇燒嘅汁燒比芝士好食😚.薑味雪糕($38)冇我想像中強烈嘅薑味,薑味香中帶左少少甜,食到飽一飽幾解膩☺.天神布甸($48)焦糖布甸配檸檬同鹽, 就咁食個焦糖
茄子揚煮($48)
冰凍的茄子唔會太淋身食落清爽,鍾意食茄子嘅人啱曬🍆
博多海帶蒟蒻條($38)
將海帶整成的蒟蒻條的形態,感覺幾有趣🤭
南瓜紅豆煮($38)
南瓜吸收左紅豆嘅甜再加上南瓜嘅口感,食落幾出人意表😌
和牛肉牛蒡($68)
可能你會覺得黑色一碟賣相一般,但我最鍾意食嘅喺佢🤤
博多地雞手羽先一夜幹($68)
日本北海道甜蕃薯($96)
細細嘅燒甜蕃薯點少少鹽,甜得嚟唔會太膩,剛好中和左😌
博多風雞頸肉拌蛋黃柚子醋($176)
芝士燒飯團($76)&滑金菇燒飯團($76)
個人覺得滑金菇燒嘅汁燒比芝士好食😚
薑味雪糕($38)
天神布甸($48)
焦糖布甸配檸檬同鹽, 就咁食個焦糖布甸可能會覺得佢有啲甜得滯,但當你個布甸點咗檸檬汁mix鹽,個口感喺完全唔同,你會覺得個布甸食落去好滑&冇咁膩~真心值得推薦😍
Taste: 8/10