2020-01-29 25 瀏覽
呢間係鰂魚涌地鐵站出口對面既小店,今次特登過嚟,係因為想試佢既招牌滷水鵝。星期六黎,都幾多人,等左陣先有位。好食嘅潮州菜館其實唔多,打開餐牌都幾多選擇,可惜得兩個人食唔到好多。當然一心黎係想試佢個滷水鵝,門口已經見到啲鵝好大隻好肥美,食落果然唔乾身,好入味好正,重點係佢下面啲豆腐墊底,索晒啲滷水汁味非常正👍🏼👍🏼入到黎見到隔離枱有個糖醋雙面王,我當然唔執輸即刻嗌,又香又脆,再加埋砂糖同醋一齊食,好好味,我非常鍾意,加上依家已經冇乜地方有得食雙面王。😋😋椒鹽九肚魚,其實我每逢去到小菜館,都必定會食,純粹因為自己喜好,而呢一間都整得好好食😎😎豉椒炒蜆,又係因為個人喜好,因為鍾意將九肚魚點豉椒汁嚟食,咁樣食味道真係好好,所以我通常兩樣一齊嗌,呢間啲蜆都炒得好好味,好新鮮。👍🏼👍🏼總括來講,呢間小店質素幾好,下次要再試其他嘢食。

😎😎

總括來講,呢間小店質素幾好,下次要再試其他嘢食。
2020-01-18
15 分鐘 (堂食)