餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2025-01-09 281 瀏覽
之前食過佢隔離個間印尼餐廳,感覺不錯,今日再去銅鑼灣,剛好兩點,諗住入去食個下午茶,才知祇是星期一至五有,有點掃興。想試下其他印尼餐廳,就去咗隔離呢間,呢度地方比較細,坐位不多,卡位已經有人,祇好坐餐枱,服務員態度有些冷淡,但既然嚟到,就坐低食嘢。餐牌頗多麵食之類,收費平均都要七十多八十元,且沒有餐飲,價格偏貴。星期六沒有套餐,祇有碟頭飯,如果轉食黃薑飯要加錢,連要紙巾都要收3蚊,餐牌印尼特色湯飯中,見有個黃薑雞絲湯飯,就點了這個。服務員好快就收起餐牌,想再影張相都無。雞絲湯沒有餐牌圖片的材料豐料,黃薑湯雖然多但雞同配料就比較少,幸好個湯是熱的。雞湯比較油但味道正常,雞絲肉就有啲柴,不軟熟,但又不致太難食,不過不是熱的。整體而言,個人在這裏用餐體驗一般,印尼特色湯飯沒有為我帶來驚喜!

服務員好快就收起餐牌,想再影張相都無。

雞湯比較油但味道正常,雞絲肉就有啲柴,
不軟熟,但又不致太難食,不過
不是熱的。

2025-01-04