2019-05-26 57 瀏覽
放工過後,去咗印度餐廳食嘢第一道招牌菜就係原味煎餅,一嚟到我都話咗聲嘩好大個餅啊仲要係用餅卷成條狀,然後配合四款醬料,包括有芝士同三款辣醬,應有盡有適合唔同口味嘅人。第二道菜啲車打芝士炒飯第一個口感係非常好食,飯粒來自印度米,飯裏頭蘊含着芝士粒,非常乾身,適合我呢啲口味嘅人。因兩道菜都係小辣,所以我哋嗌左兩杯嘢飲其中一杯係雜果賓治飲品內裏充滿果肉,非常好飲。嚟到第三道菜係乾果米餅,一嚟到嘅時候已經聞到陣陣嘅果香,用手拿起其中一小塊會小塊都有果米,熱空空,口感軟熟鬆化。 佢配埋薯蓉食,感覺健康,味道香口。之後我哋再嗌多兩個印度薄餅加咖喱醬,咖喱醬非常清香同有少少辣,每一發熱烘烘嘅薄餅再加小小辣汁放入口,口感好正,咖喱醬內還有豆腐粒,辣得來黎食番粒豆腐粒可以舒緩當中嘅辣,口感非常軟熟。呢餐真係好味呀,我下次會返嚟再幫襯過。提提大家,你知道每一張枱都有兩支水,當大家好辣嘅時候即刻飲返舒緩當中嘅辣,感覺餐廳非常親民,同平時食既好吾同,值得一試。

2019-05-20