響應Green Monday, 今日嚟個素食,不過係重口味少少嘅…印度餐。揀咗呢間位於尖沙咀亞士呢道嘅Saravanna Bhavan, 餐廳風格走大眾平民路線,食客又多係印度同鄉,感覺就好似入咗一間印度茶記一樣。打開餐牌一睇,林林總總多款印度菜式 ,唔單止分開南、北印度,仲有D加咗中國特色,好似印度客家炒飯同印度四川炒飯,相當有創意。唔好講咁多,一嚟叫個酥炸蘑菇同蔬菜咖喱角試吓先。咖喱角入面主餡料係薯仔,外脆內軟,配埋两款特色醬汁,啡色酸酸甜甜好惹味,綠色香草薄菏夠清香;無論口感同味道都相當不俗。呢碟酥炸蘑菇配咗個香濃咖喱汁,好味到食唔停口。一般人食印度餐多數揀印度薄餅,但我今次專登叫個洋葱烤包,一來平時比較少見,二來梗要試新口味喇!口感有D似北方燒餅,不過入面配咗新鮮嘅洋蔥同香草,可口清甜,今次真係冇揀咗。嚟多杯芒果拉昔,呢餐真係食得健康又滿足。讚!

唔好講咁多,一嚟叫個酥炸蘑菇同蔬菜咖喱角試吓先。

呢碟酥炸蘑菇配咗個香濃咖喱汁,好味到食唔停口。

嚟多杯芒果拉昔,呢餐真係食得健康又滿足。讚!