2015-12-01 1256 瀏覽
又去屋企附近的餐廳喇..今次揀左呢間印度餐廳..侍應冇香港人..但本人英文不是太好, 回算呢? 好彩有中文餐牌! 每一木台都送個脆片胡椒餅..我地3個人嗌左4樣野食2樣飲料:咖哩角..入面冇任何肉類, (有薯蓉同青豆)適合食素的朋友。薄餅有多款口味..樣樣都想試所以最後揀左什錦 $6x (有三種口味..芝士,洋蔥同埋牛油); 單款的話以我印象係唔過$30的..牛油味我覺得唔多覺印尼炒飯..炒得幾香,都幾乾身咖哩雞..睇落去好似好細碗, 但其實都好多汁點薄餅食, 雞應該唔係雞胸肉因為好易咬..同埋唔辣Mango Lassi (每次食印度菜我都一定嗌的)&印度啤酒整體上服務都幾好,有笑容。雖然我daddy冇意思去嗌waiter只係望住佢..佢都會主動問係咪有咩要幫手。當日餐廳香港人同外國人各佔一半, 見到外賣都希少少。望到廚房都係印藉廚師(但其實係咪普遍印度餐廳都係印度人煮架呢?haha)
我地3個人嗌左4樣野食2樣飲料:
印尼炒飯..炒得幾香,都幾乾身
2015-11-29