2019-04-27
等咗幾日終於開返!依間漢堡早有耳聞,但基於過往經驗,同隔離舖出品嘅影響,以為個包好大食唔晒。人就是這樣,到想食佢就落幾日閘,無貼通知,得個大信封,令我滿腦子想像,最後竟然放連假唔出聲?大信封係採訪邀請…好!宜家有機會食,但食完有衝動煮返隻麵。首先味道真係正,鬆脆麵包解決咗我最接受唔到嘅濕包問題,如果切法跟返漢堡包黃金比例會更好,蔬菜新鮮,煙肉香脆,漢堡攪得剛好,只有一粒硬肉,肉味香濃,加上醬汁唔會膩,但細咗D無法每口都咬到。跟餐多份薯條同汽水,同薯條比個包感覺好大,其實薯條真係少,粗切無調味,薯味普通,依個份量俾D特別少少嘅醬都好呀!茄汁⋯我俾多少少去隔離買多成倍。秘製雞翼黑黑的?聽聞抵食梗要試吓,外表呃我唔到嘅!正常大細,咬落脆口無燶味,一種說不出的酸味湧出,香料嘅酸?如果係香茅就係十倍、廿倍嘅感覺,好似食冬蔭功,好多人應該會覺得太重口味,但我個人偏好依種重味,肉質嫩滑,食到依種味絶對覺好食。總結值得試,不能當正餐,唔好跟餐,買個包再加小食仲好!
總結值得試,不能當正餐,唔好跟餐,買個包再加小食仲好!