👍🏻滋味脆雞套餐(包汽水) $66即叫即炸!落單後要等15分鐘,雞胸雞鎚各一件炸雞皮薄香脆,雞肉好嫩滑,咬落熱辣辣爆哂汁🤤雞肉醃得入味唔會淡茂茂,雞皮香草味幾香雞胸當然冇雞鎚咁滑,亦冇咁入味,不過肉質唔算乾柴,都有肉汁唔使加錢跟埋煙燻燒烤醬,酸酸甜甜微辣不過個人覺得炸雞唔點醬都好食😜味道:8/10性價比:6/10-👍🏻招牌蘑菇飯 +$5同連鎖炸雞快餐店嗰種蘑菇飯唔同呢個偏重忌廉味,味道creamy醬汁質地比較稠身,有啲似飲緊忌廉蘑菇湯咁🤪跟餐轉係mini size,雖然汁唔係好多,但蘑菇份量都唔太少,夠撈飯小店係自助形式,唔使加一服務費有即棄手套同洗手設施提供雞同飯份量唔大,價錢比連鎖快餐店貴啲,比較適合細食嘅朋友味道:8/10性價比:6/10-📍#熾工房 @wowlab.hk西環高街111號地舖#hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #平食 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #西環美食 #西環美食推介 #西環好去處 #西營盤美食 #西營盤美食推介 #西營盤好去處 #長洲 #長洲美食 #長洲美食推介 #長洲好去處 #長洲一日遊 #長洲打卡
👍🏻滋味脆雞套餐(包汽水) $66

即叫即炸!落單後要等15分鐘,雞胸雞鎚各一件
炸雞皮薄香脆,雞肉好嫩滑,咬落熱辣辣爆哂汁🤤
雞肉醃得入味唔會淡茂茂,雞皮香草味幾香
雞胸當然冇雞鎚咁滑,亦冇咁入味,不過肉質唔算乾柴,都有肉汁
唔使加錢跟埋煙燻燒烤醬,酸酸甜甜微辣
不過個人覺得炸雞唔點醬都好食😜
味道:8/10
性價比:6/10

👍🏻招牌蘑菇飯 +$5
同連鎖炸雞快餐店嗰種蘑菇飯唔同
呢個偏重忌廉味,味道creamy
醬汁質地比較稠身,有啲似飲緊忌廉蘑菇湯咁🤪
小店係自助形式,唔使加一服務費
有即棄手套同洗手設施提供
雞同飯份量唔大,價錢比連鎖快餐店貴啲,比較適合細食嘅朋友
味道:8/10
性價比:6/10

📍#熾工房 @wowlab.hk
西環高街111號地舖

#hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #平食 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #西環美食 #西環美食推介 #西環好去處 #西營盤美食 #西營盤美食推介 #西營盤好去處 #長洲 #長洲美食 #長洲美食推介 #長洲好去處 #長洲一日遊 #長洲打卡 #黃店美食 #黃店推介 #西環黃店 #西營盤黃店 #長洲黃店 #黃店漢堡 #burger黃店 #黃店burger