2023-04-23
即叫即炸🔥超香脆韓式炸雞🍗CHIMAC(大埔)今次嚟到大埔超級城,見到有一間新開既韓式炸雞店,佢嘅炸雞味喺遠處已經聞到😆好香好吸引~餐廳主打韓式炸雞及韓式小食🥰店舖唔算好大,平時都見到好多人排隊,一於買外賣返屋企試吓先☺️呢度嘅炸雞有9種口味:白洋蔥醬炸雞原味炸雞韓式黑炸醬炸雞洋蔥芝士炸雞蔥蒜醬油炸雞蜂蜜焦糖炸雞經典甜辣炸雞蒜頭蜂蜜炸雞火山醬炸雞餐廳性價比好高!咁既價錢有齊小食、主食、炸雞🍗、飲品🤗風味十足,味道又唔錯😆誠意推介🥳✨二人特攻韓式炸雞盒套餐 $168佢嘅二人餐可以自行選擇:🍗有骨雞+$20(雞髀雞翼位置) 或無骨雞(雞身)炸雞有九種口味,套餐規定了一款原味炸雞及自選一種味道,我選擇咗蔥蒜醬油及有骨雞,蔥蒜醬油好香,食落甜甜的,充滿韓式風味,蔥蒜味好誘人,金黃鬆脆😆原味炸雞比起蔥蒜醬油更加酥脆,面衣鹹鹹的,炸雞肉質好嫩滑,充分保留肉汁,越食越停唔到口🤣而且我選擇咗有骨雞,雞髀雞翼位更加juicy😋🍗小食兩款魚糕串 (4串)🐟魚糕串好入味,煙煙韌韌,醬汁甜甜,好開胃炸紫菜卷(4條)紫菜卷包住滿滿既韓式粉絲,煙煙韌韌又彈牙,好香紫菜味😙🍗迷你飯兩款韓式牛肉飯牛肉肉汁配上
🍗CHIMAC(大埔)
呢度嘅炸雞有9種口味:
蒜頭蜂蜜炸雞
火山醬炸雞
✨二人特攻韓式炸雞盒套餐 $168
佢嘅二人餐可以自行選擇:
🍗有骨雞+$20(雞髀雞翼位置)
或無骨雞(雞身)
🍗小食兩款
魚糕串 (4串)
🐟魚糕串好入味,煙煙韌韌,醬汁甜甜,好開胃
炸紫菜卷(4條)
紫菜卷包住滿滿既韓式粉絲,煙煙韌韌又彈牙,好香紫菜味😙
🍗迷你飯兩款
韓式牛肉飯
牛肉肉汁配上白飯,🐮牛味淡淡地散發,一如既往係百搭既組合
泡菜豬肉飯
泡菜比較辣,豬肉片彈牙有咬口,配上白飯食好開胃🌶️
🍗飲品兩款
粒粒蜜桃汁🍑 +$9
桃味好清甜,食完炸雞,去油膩感一流🤗仲有粒粒果肉😋
忌廉鮮奶
一如既往既好飲😋甜得嚟又香奶味😆
🏠CHIMAC(大埔)
大埔安邦路9號大埔超級城C區2樓582號舖