2017-12-03
係旺角睇完戲,唔想又食譚仔咁悶,突然諗起自上次係大陸食完串燒後,都已經無再食過。我地就即時上Openrice見到呢間串燒,唔洗講即試!食串燒點少得啤酒,我地叫左一支男人的浪漫,由於聽日仲係要番工,所以我地都無飲太多。一坐低,老板就熱情咁推介我地試下呢一個黑松露芝士薄餅。芝士控既我地完全無諗過黑松露同芝士原來係可以咁夾既,一咬入口首先食到好香好濃既芝士味,之後淡淡既黑松露味道就出哂黎啦!極之推介煙肉金菇卷,煙肉又香又脆,最重要既係煙肉油走哂入去金菇到,味道出哂黎!!!之後就到牛肋骨,呢一個亦都十分之出色,唔係一味靠調味料,而係本身肉質靚,肉味正!燒茄子同燒豆腐都唔可以錯過,因為佢竟然可以燒到有甜味,係蔬菜既甜味。壓軸既就係呢一個燒乳鴿,因為配啤酒真係一流架!100分滿分啊,其實間唔中拍拖麻甩一下都好開心