2022-10-24
📍#老屎忽係佐敦#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #佐敦話說好耐冇飲過茶 男朋友話同事介紹佐敦有一間港式茶樓 我地就去左試下 每一枱都要自己一大壺既熱茶 唔洗成日refill 幾方便👍🏻我地兩個人都叫左幾多野食😂晶瑩鮮蝦餃(2粒) $16原隻蝦燒賣 (2粒) $15黑松露菜苗餃 $27燒汁醸茄子 $23濃湯鮮竹卷 $19醬皇金錢肚 $25薑䓤牛柏葉 $26黑金流沙包 $25沙薑汁燴鮮淮山 $22值得一提⭐️依到既蝦餃同燒賣係可以叫兩粒 方便好似兩個人食既我地可以咩都試下🤪 全部點心都係即落即蒸 唔會話擺左好耐拎出黎 (個人認為食點心最重要就係熱拿拿🤪)點心方面 我自己就比較中意黑松露菜苗餃 黑金流沙包同沙薑淮山🤩 菜苗餃鋪左d黑松露 令成舊餃多左d層次 亦好重黑松露味 流沙包一meet開就流哂d奶黃出黎 但唔會話太甜 幾好😋 沙薑淮山估唔到又幾夾喎 淮山加左沙薑汁吊味唔會咁gua 中意食淮山既人一定要試下😌點心到 (佐敦)📍佐敦廟街286-298號華志大廈地下6-8號舖
我地兩個人都叫左幾多野食😂
醬皇金錢肚 $25
薑䓤牛柏葉 $26
黑金流沙包 $25
沙薑汁燴鮮淮山 $22
點心到 (佐敦)
📍佐敦廟街286-298號華志大廈地下6-8號舖