2022-02-23
仲記得每次經過吃茶三千門口嘅時候,有陣濃濃嘅茶香🤤 因為吃茶三千放咗特製萃茶機,可以見到店員會即席現埸萃茶,沖泡飲品,所以要等耐少少,不過值得😋 而且啲茶葉都係來自台灣👏🏻 最近做緊慢熟濃芋, 所以我嗌咗一杯芋頭飲品。芋頭國王珍珠奶茶 $42咁我呢杯就係用咗「鳳眉紅茶」同皇家厚奶,睇住店員萃茶,紅茶茶色呈橙紅色,配埋厚奶,紅茶味好濃,唔會似平時有啲預先沖好嘅紅茶,啱晒鍾意茶濃之人🥰 加上我自己最鍾意嘅大甲芋頭芋泥同大珍珠,芋泥好滑,有芋粒,唔算太甜; king size 珍珠彈牙🤓玉露青檸 $32 (加纖玉菓子$4)朋友就揀咗杯fresh d嘅飲品😜 玉露茶香,更有少少奶香味咁,配埋青檸原汁,酸酸甜甜,清新又開胃🤤 另外,店員推介咗纖玉菓子,低卡又唔會好甜嘅菓子,同青檸好match, 令成杯飲品更豐富😆其實佢哋除咗有固定飲品外,客人仲可以自由選擇要咩茶同配料👍🏻
芋頭國王珍珠奶茶 $42
玉露青檸 $32 (加纖玉菓子$4)