餐廳: 胡同
資訊:

2021-11-01 3235 瀏覽
北京道一號的川菜館其實本人就吾系好食得辣不過我見菜單都有好多吾辣既選擇一行五人 叫左半隻片皮鴨 脆皮雞 酸菜魚 擔擔面 京蔥牛肉最吸引既當然系片皮鴨喇 大廚會推架車仔系你面前 用酒點火淋上隻鴨到 令到塊皮進一步收縮 熱辣辣 又脆身 脆皮雞都好食 塊皮又薄又脆 無乜油脂 吾洗擔心食到成口油 雞肉嫩滑京蔥牛肉 就咁食少少重口味 配飯食一流酸菜魚 作為吾系好食得辣既人㴝講 可以淨食到魚肉 夠味又滑 湯我就飲吾到喇擔擔面 太辣 我食吾到 同行友人話吾錯 不過吾食/淨系食小辣既人仕就避免喇總結最吸引系大廚在場即燒片皮鴨 一定要試一試記得預早book位 如果吾系無曬窗口位就可惜喇
北京道一號的川菜館
其實本人就吾系好食得辣