2021-10-27 168 瀏覽
今次點咗1杯桂花凍烏龍奶茶 + 2杯波霸奶茶,等候時間唔耐,大約5分鐘左右就可以攞走桂花凍烏龍奶茶 (HKD 27)一睇個名就以為係凍桂花烏龍奶茶👀,飲落去奶味好濃,有嘢咬到嘅🤔,但明明就冇嗌珍珠 / 仙草凍,原來係桂花”果”凍 😦 我就係想飲呢類型嘅飲品,有得食又有得飲 🤩波霸奶茶 (HKD 24)所講嘅波霸,其實係普通珍珠 🤓,冇特別大粒到,但咬落去好彈牙,茶味算濃 而最令我有驚喜嘅係杯身圖案設計,係香港嘅特色嚟 🌃,竟然有舊式酒樓、懷舊商店同維港夜景,望住好有feel 😚😚 #賞茶 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hongkong #hkfood #hkig #hkstyle #珍珠奶茶 #takeaway #thursday #sweet

桂花凍烏龍奶茶 (HKD 27)

波霸奶茶 (HKD 24)