2017-05-23 290 瀏覽
做左成日野,收工唔係食野姐?!於是就同同事們一齊黎左呢間糖水舖食宵夜。一行6人每人叫一款。超級三兄弟(朱古力軟雪糕,朱古力奶凍,朱古力心太軟)三種唔同質感又有唔同濃度嘅朱古力甜品。三者都非常夠朱古力味。雖然心太軟係要趁熱食,但係會放係最後先食,因為呢個係三者之間最濃郁,所以會蓋過另外個兩隻甜品。楊枝甘露綿綿冰+雲呢拿軟雪糕好足料,芒果大大嚿Baileys 綿綿冰 放入口就有好香嘅Baileys 酒香,加埋其他配料,成個口感豐富左。唔覺唔覺就食哂啦芒果爺爺真心覺得呢個食完真係好透心涼,除左因爲佢有一圈嘅軟雪糕同大大粒芒果之外,底層亦有由椰子水做嘅啫喱,(雖然本人覺得質感似大菜糕多啲)芒果小丸子 + 3.6 牛乳奶凍料多,但夾埋啲芒果汁個奶凍就變左無味。芒果小丸子+河粉有差唔多嘅大半個嘅芒果,河粉做得好滑。
做左成日野,收工唔係食野姐?!

超級三兄弟

超級三兄弟(朱古力軟雪糕,朱古力奶凍,朱古力心太軟)

楊枝甘露綿綿冰

芒果爺爺

芒果爺爺

芒果小丸子+3.6牛乳奶凍

芒果小丸子 + 3.6 牛乳奶凍
料多,但夾埋啲芒果汁個奶凍就變左無味。

芒果小丸子+河粉
有差唔多嘅大半個嘅芒果,河粉做得好滑。
2017-05-11
$35 (宵夜)
超級三兄弟
  • 芒果爺爺