2021-12-29
最近真係凍左好多 終於似啲冬天既感覺🥶 咁凍既天氣第一時間你會最想食啲咩?🐑 羊腩煲港式枝竹蘿蔔羊腩煲好適合呢種天氣食 因為羊肉可以滋補身體同禦寒暖身 羊腩非常嫩滑 跟配腐乳醬簡直一流食完個煲可以加湯做火鍋底 羊腩既味道唔會鬚做湯底又好香😊 之後就可以單點你想食既食材仲有好多火鍋醬油配料比你選擇🐮 胡爐牛拼盤有齊牛舌芯、安格斯手切肥牛、 極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒 感覺非常齊全有哂牛既唔同部位 牛味濃口感都好嫩 尤其牛舌芯特別有口感🥰🐮 牛骨髓打邊爐我都鐘意叫牛骨髓 白皙外表有豐富蛋白質和鈣質 而且鍾意佢既口感 街邊又好似好少可以買到 所以通常火鍋店必叫🥖 老友鬼鬼特別推介油炸鬼再加啲魚滑 脆口得黎浸湯淥一淥口感都好正仲嗌左其他手打丸都好正 牛骨牛汁丸、芝心墨魚丸都好香濃好爽口 仲有款 手工乾貝帶子餃 包係餃子入面既帶子好鮮味 冰豆腐吸濕食湯底一流 食材整體質素都非常之高 評價非常高👍
🐑 羊腩煲
仲有好多火鍋醬油配料比你選擇