2019-12-29
H8呢棟野真係好多餐廳,諗唔到有咩食嘅可以去嗰度樓下搵搵。今次揀咗呢間岸久市場,個名幾有趣;另外睇宣傳,食物款式算多樣環境尚算寬敞,主要以木系裝飾價錢中上,所以除咗叫生蠔、浜燒,仲叫d飽肚d嘅,包括炊飯、手捲個漁師沙律顏色鮮豔,味道酸甜,幾開胃,另外入面料都幾豐富,除咗菜仲有幾足嘅櫻花蝦同埋魚生,無論口感同埋味道都更豐富,終於食沙律唔洗淨係咬菜上菜速度真係幾快...沙律都未食完已經上咗手捲,我原本以為係卷好咗先上,原黎要自己卷,我大概卷成圓柱狀就算😂因為卷唔到錐體狀,我點嘅係墨魚面,因為我勁鍾意食墨魚爽口脆身嘅口感,卷之前記得加返d醬油同埋芥末,因為手卷味道本身偏淡,我一開頭冇加夠醬油搞到味道好淡見佢地牆上推介生蠔,所以都叫半打試試,賣相的確幾靚,一個大桶裝住,好有格調,食落未算全部都特別肥,但礦味海水味夠重,一人3隻差唔多啦食完蠔之後,浜燒都上咗,由於呢度工作人員唔多,所以要自己落手落腳去燒,本身冇乜經驗嘅,都幾狼狽。圖中最大嗰款蚌係最好食,因為加上清湯燒,鮮味非常突出,蝦燒乾咗後就略為遜色最後食埋炊飯就都飽架喇,飯味道唔錯,畢竟用高湯去煮,而且加咗芝士、飯素、紫菜
環境尚算寬敞,主要以木系裝飾