話說上次同朋友去厚福街H8食完晚飯,路過見到有間意大利嘅Fusion 餐廳,門口見到有水晶蟹又有$10生蠔好吸引,已經相約咗嚟試下。店入面有中國、日本、泰國等唔同主題區域,呢幾個打卡位都幾靚,仲有幾個貓貓造型嘅 cusion 都好可愛㗎。呢度有幾款唔同嘅套餐或單點可供客人自由選擇。Drink Menu方面都有幾多選擇,特飲、Mocktail、Cocktail 樣樣都充滿特色好難選擇🫢✨生蠔12隻 $120上次經過見到呢度嘅生蠔做緊優惠價$10隻,我地叫咗一打,生蠔雖然唔算大隻,但勝在夠生鮮,有海水鮮味,但唔會好鹹,肉質鮮甜嫩滑,好抵食。🥩澳洲M5和牛晚宴 $1088✨沙律▪️香烤大啡菇藜麥田園沙律配陳年黑醋汁田園沙律拌上黑醋汁,味道酸酸甜甜好開胃,大啡菇鮮甜多汁配沙律都好夾。✨餐湯▪️法式干邑帶子龍蝦濃湯大大粒帶子味道鮮甜,龍蝦湯味道香濃得嚟唔會過鹹,飲落Creamy又順滑。✨小食▪️水晶蟹肉海膽多士水間蟹肉味道非常鮮甜,面層加上鮮甜幼滑嘅海膽配上勁脆口嘅多士,呢個組合冇得輸,每食一口都覺得幸福,必點。✨主食▪️四式芝士薄餅批底係脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁膩,四款唔同嘅濃濃芝士同蕃茄醬,好想一塊

✨生蠔12隻 $120

▪️水晶蟹肉海膽多士
水晶蟹肉海膽多士

✨主食
▪️四式芝士薄餅
批底係脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁膩,四款唔同嘅濃濃芝士同蕃茄醬,好想一塊接一塊咁食。
四式芝士薄餅

✨主食
▪️香煎澳洲M5和牛肉眼扒
和牛肉眼扒都幾大塊,脂肪分布平均,我地叫咗Medium啱啱好,食落肉質細嫩,牛味香濃又多汁。
香煎澳洲M5和牛肉眼扒

▪️芒果奶凍五重奏
▪️法式特濃朱古力蛋糕
食埋甜品好滿足。

✨飲品
▪️乳出驚人(紫薯椰奶)
乳出驚人(紫薯椰奶)

▪️碼頭古力(特濃朱古力)
碼頭古力(特濃朱古力)

除咗餐廳本身有打卡位,呢度嘅特飲同樣係打卡位,紫薯椰奶同朱古力濃郁得嚟又唔會好甜。
2023-10-30
生蠔
香烤大啡菇藜麥田園沙律配陳年黑醋汁
法式干邑帶子龍蝦濃湯
水晶蟹肉海膽多士
四式芝士薄餅
香煎澳洲M5和牛肉眼扒
甜品拼盤
乳出驚人(紫薯椰奶)
碼頭古力(特濃朱古力)