2021-10-16
嚟尖沙咀食飯,點可以唔去厚福街行返轉?!除咗地舖,樓上舖一樣有好多選擇!今次朋友喺附近返工,就約豬太郎喺藍馬商廈嘅呢間日本餐廳食返個寫意嘅Lunch!見OP介紹佢哋嘅串燒,今次一於試下佢哋嘅串燒Set!串揚海鮮定食 $158海鮮分別有 3 種 ,包括:帶子X2、蟹腳X2、鯡魚子昆布,店員介紹帶子要食先,豬太郎當然同朋友一人一件啦,咬落多汁鮮甜,仲唔會有雪藏或者腥味!而最令豬太郎驚喜嘅就係鯡魚子昆布!第一次食,咬開啲鯡魚子好似爆開咁,相當有口感,以為一大啖咁食一定好咸,但都唔會,值得一試!串揚雞定食 $98落單時朋友就提起自已鍾意食雞肉,咁另外一個Set就揀咗串揚雞定食 $98啦!,雞腿肉外脆內嫩,仲有 4 種醬料,分別係梅、芥末、明太子、芝士,梅醬酸酸甜甜,食落好特別,最啱朋友心水嘅就係明太子,香而不膩,仲有啲似食炸魚柳嘅感覺𠻹!
見OP介紹佢哋嘅串燒,今次一於試下佢哋嘅串燒Set!
串揚海鮮定食 $158
串揚雞定食 $98