2024-12-16
約朋友嚟厚福街搵食,上網睇呢間Amitie Kitchen嘢食唔錯,一於試吓😋店員服務態度好周到,叫餐後就即刻送上熱辣辣嘅包類,有牛角包🥐 竹炭麵包同麵包條🥖頭盤我哋叫咗火炙半熟三文魚伴紫蘇莎莎,三文魚好鮮味呀🍣 配埋唔同種類嘅沙律菜同蕃茄仔,好fresh🥗主菜我哋叫咗香辣蕃茄花甲天使麵🍝 我本身唔食得辣,呢個天使麵啱哂我,意粉惹味、花甲又鮮嫩主菜我哋仲叫咗 80oz美國頂級西冷、七成熟🥩 牛扒大大塊、肉質鮮嫩,加埋蘿蔔、蘆筍、粟米等配菜中和一流飲品方面,我叫咗杯抹茶紅豆冰、朋友就叫咗杯400次美綠波波。我覺得紅豆冰甜度適中、唔會好甜好漏,啱哂我🫘甜品方面,我哋叫咗法式橙酒煮班戟🍊🥞 橙味幾新鮮,配埋班戟同雲尼拿雪糕,好特別最後超級推介朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕🍫🍦 心太軟流心熱辣辣、加埋雲尼拿雪糕,一冷一熱fusion好正呀🤤