2020-07-06
📌 Second Sip by Studio Caffeine~大坑今次專登入大坑試咗幾間餐廳其中一間就係呢間cafe 想食佢嘅pancake好耐😋小店並不大 裝橫主要以灰白為主調本身想叫two man pancake 係有兩層嘅鬆餅不過原來呢款已經係兩年前嘅menu款式 而家已經冇得賣😫而加得返三塊薄pancake或者加$10轉一塊厚pancake店員話而家改良咗 變得比以前更加厚身🤩1️⃣ 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟵𝟴 (加厚$𝟭𝟬)除咗焙茶味鬆餅之外 仲有得揀原味同抹茶味🍵其實本身冇得嗌two man pancake已經有少少失望😔不過店員話會再加厚就都幾期待😂上枱賣相都幾靚 不過味道就好似食蛋糕多過食pancake🧐口感非常之厚實同鬆散 完全冇食pancake嘅感覺😕焙茶味都幾突出上面仲配有白玉 紅豆蓉同生果 配料都算幾多 食落冇咁寡自家製焙茶味雪糕算幾濃味 但食落有冰粒 口感奇怪🤨💡整體嚟講 餐廳勝在好舒適 可以同三五知己傾吓計😄不過唔知係咪因為期望太高 所以有落差真係不太喜歡好厚實嘅pancake今次仲要專登入到黎大坑食 小
今次專登入大坑試咗幾間餐廳
性價比💵: 6/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 4/10
🍴: Second Sip by Studio Caffeine
📍: 大坑書館街23號地舖
🔍: 08:00-18:00(Mon-Thurs, Sun); 08:00-20:00(Sat)
☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie大坑
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式