2015-05-13
呢個位置前身係土司工坊, 早前圍晒板預告會轉新餐廳, 一直等待會開間咩野餐廳啦尋日經過見到係一間日式西餐廳, 初時唔係好想試, 因為見個名以為會係港式扮日式果D行埋去睇時, 店員主動比menu客人參考一下先, 亦都有推介佢地有咩好食見食物既價錢唔算太貴, 決定試下佢啦食物方面, 選擇唔算太多, 但由湯、三文治、意粉、熱食主菜同甜品都有, 每個類別大約有3-4個選擇湯既價錢係$38, 如果叫意粉就冇得加錢轉湯意粉既價錢係$60左右, 有需要可以加$10加大份量本身意粉會跟野飲, 另外加$10就可以轉Latte等飲品熱食主菜就有漢堡扒等食物, 價錢冇記錯的話好似係唔過$80的, 仲可以加錢配炸蝦等side dishes落單之後, 佢地會比個牌你, 一整好就會震同閃燈, 跟住你自己出去拎睇完個餐牌, 揀左明太子意粉, 其實份量都唔算太少, 仲有一塊丹麥包多士但抹茶latte冇綠茶味, 有少少失望轉左新餐廳之後, 坐位比之前土司工坊舒服好多, 但係依然都係好黑好暗坐低時見隔離個熱飲杯寫住BO-LO’GNE, 先知呢間係博洛尼亞BO-LO’GNE新開的副線餐廳, 睇餐牌時都留意唔到如果係博洛尼亞
見食物既價錢唔算太貴, 決定試下佢啦
湯既價錢係$38, 如果叫意粉就冇得加錢轉湯
意粉既價錢係$60左右, 有需要可以加$10加大份量
本身意粉會跟野飲, 另外加$10就可以轉Latte等飲品
但抹茶latte冇綠茶味, 有少少失望
如果係博洛尼亞BO-LO’GNE開的, 我覺得比以前係尖沙咀果間既水準爭咁DD, 但以價錢來講, 就平過尖沙咀果間
雖然水準爭咁DD, 但都會繼續支持, 因為真係幾抵食