2009-04-23
喺中環食快餐,唔一定要去傳統嘅快餐店,麥叔叔、KFC、Delifrance、大家樂呢一類,見到有一間賣土耳其Kebab嘅店,佢地喺香港都有好幾間分店,又係另一款小公主喺英國好喜歡的食品。店內座位有限,因為佢都係以外賣快餐為主。我地揀咗兩份羊肉Kebabs套餐,一份係Standard版,另一份係spicy版,套餐包一杯飲品。一打開,非常熱,薄餅皮軟熟,冇油,非常健康,內裡蔬菜非常豐富,主要有新生菜、蕃茄、生洋蔥,大量羊肉,好可惜肉質係比較瘦,帶唔出燒香嘅肉味,不過醬料入面應該有mustard+沙律醬,與Kebab非常配合,都算係可口。Comments: 今趟最主要都係小公主可以再一次懷勉英國生活。如果羊肉可以選取較多肥肉的話,味道肯定會更甘香更吸引。以一道午餐或宵夜嚟講,呢度嘅Kebab係完全合格,如果下次再經過嘅話,都不失為一個選擇呢。