2017-12-06
半夜突然好肚餓😫為食嘅我發現左呢間位於太子嘅串燒店開到4am🍢好野~以後宵夜又多個選擇了✌🏻樣樣串燒都係即叫即燒 夠哂新鮮熱辣🤤.身為肉食獸當然一定推舉肉類串燒 特別係「韓燒豬五花」咬落去啖啖肉超爽口 一d都唔肥膩🐷仲有「一試難忘」嘅雞頸串燒 第一次食 發覺原來雞頸都有好多肉而且肉質好滑🐥.海鮮類都好好食「珍寶松葉蟹棒」長過我手板🦀「珍寶燒刺身帶子」大過個$5硬幣 大廚好有技巧咁將帶子外層煎香 我都係第一次食半生熟嘅帶子刺身.雖然我唔食菜但我食生果嘅 所以食串燒一定唔少得要食燒菠蘿 呢度嘅燒鮮菠蘿厚身又多汁又甜 好抵食🍍第一次試埋燒蘋果片 大廚好有心思將蘋果切成薄片 燒到佢外脆內軟 依然保持到蘋果嘅爽口🍎.不過 仲有兩樣野我極力推薦大家要試 唔食真係會後悔😆第一樣係「脆米流心芝士波」~愛吃芝士嘅你一定唔可以錯過 全粒都充滿芝士 熱食個陣流心效果超強 就算攤凍左食芝士味一樣冇減🧀第二樣就係「雞拼盤」~你地可能覺得冇咩特別 但係 呢個拼盤唔係一般拼盤咁簡單 因為佢係有燒雞patpat 估唔到肉質都幾滑嘟嘟幾有口感🐔*👇🏻👇🏻👇🏻想知我食左d咩 留意下面個list啦👇🏻👇🏻👇🏻燒肉類 Mea
樣樣串燒都係即叫即燒 夠哂新鮮熱辣🤤
不過 仲有兩樣野我極力推薦大家要試 唔食真係會後悔😆