曾經係日本m記食過班戟漢堡,記憶中真係超好食,而且價錢好似都唔貴🤔終於發現原來香港都有班戟漢堡啦☺️。今次去荔枝角分店係外賣舖,冇得堂食。呢間分店都唔算難搵,位於工業大廈地舖,一條大路附近左右舖都係餐廳。如果平日lunch時段嚟,真係迫滿晒上班族,外賣完嗱嗱臨走。雖然呢間除咗班堡之外仲有好多人氣漢堡,但今次目標就為咗班堡而來。雖然呢間人氣係賣班堡,但如果唔鐘意食班堡都有普通款式嘅漢堡。買咗一個豬柳蛋班堡套餐($60),包薯條及一罐飲品。size當然比日本m記食到既要大好多,班戟食落冇當初🇯🇵m記既甜,厚度正常,唔太乾唔太淋。漢堡扒正常冇野好講,但特別要一提嘅係個炒蛋☺️,蛋量勁多,口感勁滑,奶香十足,應該係加咗牛油同奶去炒,而且塊芝士溶埋落哂去炒蛋度,真心唔錯👍🏻。其實本來我有嗌將炒蛋轉煎蛋,卡路里冇咁高😂,但店員冇跟住做🙁,但咁好食就算😌。薯條份量正常,唔知係咪我好耐冇食薯條既關係,感覺好好食,薯味好濃😆。唔知係咪用美國薯仔整?整體嚟講,有興趣未食過又想試下班堡究竟咩味既可以一戰,雖然味道都好食,但感覺冇前兩年到日本🇯🇵m記食到既咁驚豔🤔。個人覺得性價比冇日本🇯🇵m記既高。

2021-04-07
外賣自取